Roelandts: "Ik denk dat ik wel eens een klassieker kan winnen"

Jurgen Roelandts werd vroeg in zijn loopbaan gezien als een toekomstig winnaar van klassieker. Die tijd is wat betreft d...

Roelandts: "Ik denk dat ik wel eens een klassieker kan winnen"
  • Jurgen Roelandts Jurgen Roelandts
Lotto Soudal heeft voor komend jaar meerdere ijzers in het vuur voor de voorjaarsklassiekers. Met onder andere Tiesj Benoot, Jens Debusschere en Jurgen Roelandts wordt het dringen voor een plekje als kopman. De meest ervaren van het stel, Roelandts. is in ieder geval duidelijk over zijn doelen.
"Ik denk dat ik wel eens een klassieker kan winnen, maar ik heb wat geluk nodig", laat hij weten aan Sporza. "Ik heb niet de motor van een Boonen, Sagan of Cancellara. Het is mijn doel om in mijn loopbaan minstens één klassieker te winnen. Ik was er een paar keer dichtbij en heb niet altijd het geluk aan mijn zijde gehad."
Afgelopen jaar was de voormalig Belgisch kampioen dichtbij de overwinning in Milaan-Sanremo, maar in de slotmeters werd hij nog voorbijgereden door Arnaud Démare en Ben Swift. In 2013 stond de inmiddels 31-jarige Roelandts ook al op het podium van de Ronde van Vlaanderen. "In Sanremo was ik er dit jaar dichtbij, zeker als je dan later de geruchten hoort over winnaar Démare op de Cipressa. Ik wil in de toekomst nog meer initiatief nemen. Dat kan het verschil zijn tussen een klassieker winnen of ernaast grijpen."
Foto: Cor Vos