Team Roompot-Nederlandse Loterij behoudt ProContinentale koersstatus

Team Roompot-Nederlandse Loterij maakt ook volgend jaar deel uit van het rijtje ProContinentale ploegen, meldt de ploeg...

Team Roompot-Nederlandse Loterij behoudt ProContinentale koersstatus

Team Roompot-Nederlandse Loterij maakt ook volgend jaar deel uit van het rijtje ProContinentale ploegen, meldt de ploeg in een persbericht.

Op de eerste dag van het Wielerpassie Festival, een festival voor wielerliefhebbers in het Noord-Brabantse Rosmalen, kreeg Roompot goed nieuws. De UCI liet namelijk weten dat Roompot-Nederlandse Loterij, zoals de ploeg volgend jaar zal heten, de ProContinentale licentie die het al had behoudt voor volgend jaar.

Ook presenteerde de Nederlandse ploeg drie nieuwe sponsoren. In het Autotron in Rosmalen werd de nieuwe ploegleiderswagen voorgesteld. Het team zal sowieso in 2017 en 2018 hun wedstrijden afleggen in Kia stationwagens, gesponsord door lekkerleasen.nl. "De C'eed Sportswagon is perfect geschikt voor de zware taak die de volgwagens in een wielerkoers hebben", staat te lezen in het persbericht.

Natuurlijke basis

Voorts gaat Ekoi de komende seizoenen Roompot-Nederlandse Loterij voorzien van helmen en brillen. De sponsor is Frans. Klanten van de Franse sponsor kunnen online hun eigen ontwerp en kleurstelling van helm en bril aanpassen. Als derde sponsor werd BYE! Nutrition voorgesteld. De sportvoeding die zij maken is naar eigen zeggen 'voor 100% op natuurlijke basis gemaakt.'

"Wij zijn ervan overtuigd dat als je voeding neemt op natuurlijke basis, je lichaam hierdoor beter presteert", klinkt het vanuit BYE! Nutrition. "Wij kunnen niet wachten om de beroepsrenners met onze producten kennis te laten maken." BYE! is daarnaast bezig met het ontwikkelen van een 100% afbreekbare verpakking.

"Naast het voorstellen van onze nieuwe partners zorgt ook het nieuws van de UCI voor opluchting", vertelde Michael Zijlaard, teammanager van Roompot-Nederlandse Loterij.

Foto: Cor Vos