Baanwielrenner Veldt gaat met pensioen

Baanwielrenner Tim Veldt stopt na 13 jaar met baanwielrennen. De Olympische Spelen in Rio de Janeiro waren het laatste o...

Baanwielrenner Veldt gaat met pensioen

Baanwielrenner Tim Veldt stopt na 13 jaar met baanwielrennen. De Olympische Spelen in Rio de Janeiro waren het laatste optreden op het hoogste niveau.

Na de Olympische Spelen had Tim Veldt het gevoel zich niet meer verder te kunnen ontwikkelen in de baansport. "Binnen het wielrennen heb ik al een aantal keer mijn aandacht verlegd op zoek naar een nieuwe uitdaging", legt hij uit. "Zo heb ik in 2008 na de Olympische Spelen in Peking besloten mezelf om te scholen van sprinter tot duurrenner."

De 32 jarige renner voegt daar aan toe "heel trots te zijn om medailles te hebben gewonnen op de wereldkampioenschappen als sprinter, maar ook individueel als duurrenner op het onderdeel omnium."

"Ik hoop dat ik mijn ervaringen in topsport en de kennis die ik heb opgedaan tijdens de master sportmanagement aan het Johan Cruyff Institute binnenkort kan inzetten in een nieuwe carrière", vervolgt Veldt. "Wat dat precies is, weet ik nog niet. Op dit moment ben ik me vooral aan het oriënteren en sta open voor veel nieuwe dingen, toch wil ik graag op de een of andere manier in de sportwereld betrokken blijven."

Erelijst 2004-2016In zijn carrière als baanwielrenner was hij onafgebroken actief op dertien WK’s en won hij vier WK medailles, twee Europese titels en negen nationale titels. Ook nam hij deel aan vier Olympische Spelen, Athene, Peking, Londen en zijn laatste optreden in Rio. Zijn belangrijkste prestaties behaalde hij op de onderdelen teamsprint, 1km tijdrit en het omnium. "Ik heb het gevoel alles uit mijn wielercarrière te hebben gehaald."

Foto: Cor Vos