Walscheid met derde ritzege op rij in Tour of Hainan

Max Walscheid won vandaag zijn derde etappe op rij in de Tour of Hainan. De Duitser van Giant-Alpecin is de grote slokop...

Walscheid met derde ritzege op rij in Tour of Hainan
  • Max Walscheid Max Walscheid

Max Walscheid won vandaag zijn derde etappe op rij in de Tour of Hainan. De Duitser van Giant-Alpecin is de grote slokop van de Chinese ronde.

De vijfde etappe in de Tour of Hainan was een 185 kilometer lange tussen Danzhou en Changjiang. Onderweg lagen de renners geen noemenswaardige hindernissen te wachten. Het zou in principe wachten zijn op een nieuwe massasprint.

Vijf renners dachten daar anders over. Ze zochten de lange vlucht, waarna twee renners van het Oostenrijkse Vorarlberg de andere drie achter lieten. De Portugees Sérgio Sousa zorgde met zijn Oostenrijkse ploeggenoot Patrick Jäger voor een kloof.

Nummer drie

De Oostenrijker werd al gauw aan zijn lot overgelaten. Sousa reed namelijk lek, waarna Jäger de laatste dertig kilometer alleen moest afhandelen. Op dat moment had Jäger nog drie minuten voorsprong.

Giant-Alpecin en Lampre-Merida dichtten de kloof, met nog vijf kilometer te gaan was alles bijeen. Giant-Alpecin kreeg in de sprintvoorbereiding hulp van Drapac. Maar de Australische sprinter van Drapac, Brenton Jones, passeerde pas als vierde de streep. Max Walscheid klopte Rafael Andriato, de winnaar van de eerste rit.

Tot nu toe stak Walscheid vier keer zijn handen in de lucht. In de eerste rit was dat echter niet met een goede reden. De Braziliaan Andriato klopte hem net. Na een tussenkomst van Astana-renner Ruslan Tleubayev in de tweede rit, pakte de Duitser van Giant-Alpecin eergisteren de winning streak.

Foto: Cor Vos