Cavendish over winst in Abu Dhabi: 'Het was een grote chaos'

Mark Cavendish sprintte naar de zege in de Abu Dhabi Tour. Achteraf had hij het over een wanorde in de sprint, die de Br...

Cavendish over winst in Abu Dhabi: 'Het was een grote chaos'
  • Afbeelding van Mark Cavendish Mark Cavendish

Mark Cavendish sprintte naar de zege in de Abu Dhabi Tour. Achteraf had hij het over een wanorde in de sprint, die de Brit overtuigend won.

"Het was een grote chaos in de laatste kilometers", aldus de Brit. "Ik verloor het wiel van mijn lead out." Daarmee doelde hij op Mark Renshaw. De Manx Express moest uiteindelijk zelf alles oplossen in de laatste rechte lijn.

"Ik weet eigenlijk niet wat er gebeurde daar in de slotkilometers. Het leek erop dat Bernie (Bernhard Eisel, red.) te relaxed was. Terwijl we wisten dat het een absolute wanorde zou worden aan het einde." Cavendish dacht even dat hij niet ging winnen. "Ik zat daar in het midden en had nergens ruimte om te sprinten."

'Het is oktober, ik hoef niet te vallen'

"Toen riep ik naar Mark dat hij de trein van Giant-Alpecin moest volgen." Zij wilden de sprint aantrekken voor John Degenkolb, gisteren tweede voor Cavendish en achter Giacomo Nizzolo. "En toen kwam er ineens een vreemde renner van CCC langs me scheren. Ik dacht: 'het is oktober, ik hoef nu echt niet te vallen!'"

De gehele laatste kilometer deed Cavendish alleen. "Ik moest maar opschuiven en opschuiven. En toen kwam daar ineens weer Renshaw aan. Die loodste mij op een geweldige manier langs de Sky-trein. Ik wist dat ik goed zat in de laatste rechte lijn. Ik zag op links iemand vroeg aangaan. Ik wist dat ik tegelijkertijd met Elia Viviani moest aangaan. Ik versnelde, Elia was aan het driften en ik kon winnen."

Foto: Cor Vos