HomeNieuwsOnderzoek naar Wiggins en Sky wegens 'medisch pakketje'

Onderzoek naar Wiggins en Sky wegens ‘medisch pakketje’

Sir Bradley Wiggins en Team Sky zijn meer onder vuur komen te liggen, vanwege de bezorging van een medisch pakket voor d...

Sir Bradley Wiggins en Team Sky zijn meer onder vuur komen te liggen. De Britse anti-dopingautoriteit UKAD is namelijk een onderzoek gestart naar de Brit en zijn voormalig team vanwege de bezorging van een medisch pakket dat voor de Tour de France van 2011 werd afgeleverd.

Dat meldt Daily Mail.

Bradley Wiggins ligt sinds medio september al onder vuur, sinds Russische hackers in de WADA-database wisten in te breken en de medische gegevens van de Tour-winnaar van 2012 openbaarden. Daaruit bleek dat Wiggo het middel triamcinolon gebruikte, een spierweefselbehandeling die op de lijst met verboden middelen staat.

Nu blijkt dat de Britse anti-dopingautoriteit onderzoek doet naar ‘een beschuldiging van wangedrag in de wielersport’. Wat die term inhoudt, maakt het UKAD niet bekend, vanwege de integriteit van het onderzoek.

Wel wist Daily Mail boven water te halen dat er voorafgaand aan de Tour van 2011 een medisch pakketje is bezorgd bij de zwart/blauwe formatie. Deze bezorging is ook onderdeel van het UKAD-onderzoek. Op 12 juni 2011, de slotdag van het Critérium du Dauphiné en bijna drie weken voor de start van de La Grande Boucle, zou er een pakket in een vliegtuig naar Geneve zijn verstuurd en daarna in een auto bij Sky-teamarts Richard Freeman zijn bezorgd.

Sir Dave Brailsford, de hoogte kapitein bij Team Sky, claimt echter dat op die dag Wiggins teamarts Freeman niet kan hebben ontmoet in de teambus. De teambus was al vertrokken met de andere renners, terwijl Wiggins – die het Critérium du Dauphiné op zijn naam wist te schrijven – nog niet alle verplichtingen, zoals de podiumceremonie, de media-interviews en de dopingtest, had voldaan.

Wat de inhoud van dat ‘medisch pakketje’ was, is niet bekend.

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...