Onderzoek naar Wiggins en Sky wegens 'medisch pakketje'

Sir Bradley Wiggins en Team Sky zijn meer onder vuur komen te liggen, vanwege de bezorging van een medisch pakket voor d...

Onderzoek naar Wiggins en Sky wegens 'medisch pakketje'

Sir Bradley Wiggins en Team Sky zijn meer onder vuur komen te liggen. De Britse anti-dopingautoriteit UKAD is namelijk een onderzoek gestart naar de Brit en zijn voormalig team vanwege de bezorging van een medisch pakket dat voor de Tour de France van 2011 werd afgeleverd.

Dat meldt Daily Mail.

Bradley Wiggins ligt sinds medio september al onder vuur, sinds Russische hackers in de WADA-database wisten in te breken en de medische gegevens van de Tour-winnaar van 2012 openbaarden. Daaruit bleek dat Wiggo het middel triamcinolon gebruikte, een spierweefselbehandeling die op de lijst met verboden middelen staat.

Nu blijkt dat de Britse anti-dopingautoriteit onderzoek doet naar 'een beschuldiging van wangedrag in de wielersport'. Wat die term inhoudt, maakt het UKAD niet bekend, vanwege de integriteit van het onderzoek.

Wel wist Daily Mail boven water te halen dat er voorafgaand aan de Tour van 2011 een medisch pakketje is bezorgd bij de zwart/blauwe formatie. Deze bezorging is ook onderdeel van het UKAD-onderzoek. Op 12 juni 2011, de slotdag van het Critérium du Dauphiné en bijna drie weken voor de start van de La Grande Boucle, zou er een pakket in een vliegtuig naar Geneve zijn verstuurd en daarna in een auto bij Sky-teamarts Richard Freeman zijn bezorgd.

Sir Dave Brailsford, de hoogte kapitein bij Team Sky, claimt echter dat op die dag Wiggins teamarts Freeman niet kan hebben ontmoet in de teambus. De teambus was al vertrokken met de andere renners, terwijl Wiggins - die het Critérium du Dauphiné op zijn naam wist te schrijven - nog niet alle verplichtingen, zoals de podiumceremonie, de media-interviews en de dopingtest, had voldaan.

Wat de inhoud van dat 'medisch pakketje' was, is niet bekend.

Foto: Cor Vos