HomeMateriaalReview: Buster 2000

Review: Buster 2000

Al bij het uitpakken van de Buster 2000 komen we al snel tot de conclusie dat deze lamp wel heel veel licht moet produceren. De bijgeleverde batterij die deze lamp van stroom moet voorzien is namelijk vrij indrukwekkend van omvang en dient volgens de gebruiksaanwijzing om de bovenbuis heen geklemd te worden. Vervolgens sluit je de batterij middels een kabel aan de lamp zelf. Met een simpele dubbelklik op de aan/uit knop springt er vervolgens een indrukwekkende stroom licht uit, mar liefst 2000 lumen.

Het is de sterkste lamp die Sigma Sport tot nu toe op de markt heeft gebracht. In de batterij zijn maar liefst vier krachtige Panasonic cellen opgenomen met een uitgangsvermogen van maar liefst 6400 mAh. Op de batterijaccu zit nog een USB-poort zodat je bijvoorbeeld ook je smartphone kunt opladen.
Meegeleverd wordt ook een kleine maar handige afstandsbediening, waarmee je de lamp op handige wijze kunt bedienen. Je kunt de Buster 2000 constant laten branden in vier verschillende sterktes, maar ook de standen ‘flash, SOS en ‘pulse’ behoren tot de mogelijkheden.

De verrassend kleine lamp zelf kan gebruiksvriendelijk middels een bout aan het stuur worden bevestigd en met een gewicht van 108 gram compenseert deze de wat zwaardere batterypack. Gegarandeerd dat je met deze lamp ’s nachts wordt opgemerkt door al het verkeer in de wijde omgeving. Pas wel op dat je niet rechtstreeks bij mensen in het gezicht schijnt, want de lamp is zo fel dat je gemakkelijk verblind kunt raken.

Prijs: 199,95 (inclusief batterij, stuurhouder,afstandsbediening, helmmount, Action Cam adapter, oplader en verlengkabel.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Column | Hoe heeft de KNWU dit gedrocht van een shirt goed kunnen keuren?

Fabio Jakobsen veroverde in München de, vind ik, schitterende 'sterrentrui' die sinds een aantal...

Zuinig, op hangen en wurgen & met groots nummer: de drie eindzeges van Primoz Roglic

Team Jumbo-Visma meldde vandaag dat Primoz Roglic definitief aan de start zal staan van...

Team Jumbo-Visma met 3 Nederlanders in Vuelta: ‘Roglic heeft logischerwijs niet de beste voorbereiding gehad’

Met Primoz Roglic heeft de ploeg een onbetwiste kopman aan het vertrek in Utrecht....

Video | Cecilie Uttrup Ludwig op z’n Cecilie’s: ‘Holy moly, no no no!’

Marianne Vos won afgelopen week bijna alle etappes in de Tour of Scandinavia, maar...

Meer zoals dit

Specialized komt met drie nieuwe helmen: Evade 3, Prevail 3 en TT5

De Evade en Prevail zijn niet alleen onder beroepsrenners populair, ook in het amateurpeloton...

Specialized presenteert nieuwe topschoen: S-Works Torch

Specialized komt een dikke maand voor aanvang van de Tour met een mooi nieuw paar schoenen op de markt. Wij mochten ze al even uittesten met Fabio Jakobsen.