Sieberg gelooft ondanks sleutelbeenbreuk in WK

Marcel Sieberg brak gisteren zijn sleutelbeen bij een valpartij in de Eneco Tour. Vandaag volgde een operatie en het her...

Sieberg gelooft ondanks sleutelbeenbreuk in WK
  • Marcel Sieberg Marcel Sieberg

Marcel Sieberg heeft bij een valpartij in de zesde etappe van de Eneco Tour zijn sleutelbeen gebroken. Dat maakte zijn team Lotto Soudal bekend. 

De lange Duitser kwam gisteren op zo'n vijftig kilometer van de streep in aanraking met het asfalt. Direct werd duidelijk dat de trouwe luitenant van André Greipel de strijd niet kon voortzetten. Zijn team meldt: "Bij onderzoek in het ziekenhuis van Maastricht is een niet-verplaatste breuk in het linkersleutelbeen vastgesteld. Vandaag zal hij een operatieve ingreep ondergaan bij dokter Toon Claes in Herentals, om een eventuele deelname aan het wereldkampioenschap mogelijk te maken."

Zelf denkt de ervaren renner van Lotto Soudal dat hij het wereldkampioenschap in Qatar gaat redden, zo meldt hij op Twitter. Sieberg is een belangrijke pion in de Duitse selectie. Hij is al sinds jaar en dag de lead-out van Greipel. Eerder dit jaar grapte Greipel in Wieler Revue dat hij waarschijnlijk vaker met Sieberg slaapt dan met zijn eigen vrouw.

Foto: Cor Vos