Van Aert had amper last van zijn teen tijdens zegetocht

Wout Van Aert heeft de juiste vorm alweer te pakken. Vroeg in het seizoen heeft hij al een ruime voorsprong genomen in h...

Van Aert had amper last van zijn teen tijdens zegetocht
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert

Wout Van Aert liep tijdens de cross in Las Vegas weliswaar een barst in zijn teen op, maar dat weerhield de wereldkampioen veldrijden niet in de wereldbekermanche in Iowa. De Belg was wederom oppermachtig. "Dit is een mooie overwinning. Ik wil echt iedereen bedanken, want het waren hectische dagen."

Door zijn zege in het noorden van Amerika behoudt hij de honderd procent score. Eerder was hij al de beste in de Trek CXC Cup en de wereldbeker van Las Vegas. "Ik cross hier echt heel graag. Ik ben zeker voorstander van wedstrijden in Amerika. Misschien kunnen we hier volgend seizoen twee weken rijden. De sfeer is fenomenaal."

"Misschien kon ik door die sfeer iets dieper gaan vandaag", refereert de jonge Belg aan zijn teenblessure. "Uiteindelijk had ik niet veel last van mijn teen. Alleen aan de balkjes deed het wat pijn, maar tijdens de wedstrijd voelde ik weinig. Eigenlijk waren het vooral mijn rug en de hitte die deze wedstrijd zwaar maakten. Morgen zal ik de pijn waarschijnlijk opnieuw voelen, maar in België zal ik alles nog eens na laten kijken."

Foto: Cor Vos