Halvorsen zegeviert in de GP d'Isbergues

Kristoffer Halvorsen heeft de GP d'Isbergues op zijn naam geschreven. De Noor was in de sprint sneller dan Romain Feillu...

Halvorsen zegeviert in de GP d'Isbergues
  • Kristoffer Halvorsen Kristoffer Halvorsen

Kristoffer Halvorsen heeft gezegevierd in de Noord-Franse wedstrijd GP d'Isbergues. Het Noorse talent, dit jaar ook al etappewinnaar in de Tour de l'Avenir, was in de spurt sneller dan Romain Feillu en Baptiste Planckaert. 

Een kwartet renners zou de dag kleuren door ten aanval te trekken. Daarbij zat een Nederlander, namelijk Rob Ruijgh. De Limburger kreeg Bjørn Tore Hoem, Jeremy Leveau en Samuel Leroux met zich mee. De vier aanvallers kregen echter nooit de kans te strijden voor de overwinning, ze reden een maximale voorsprong van zo'n vier minuten bijeen.

Aangezien de kopgroep al op meer dan vijftig kilometer van het einde werd teruggegrepen, zou een sterke groep zich vervolgens weer losmaken. Sylvain Chavanel, Vegard Breen en Johan Le Bon kozen onder andere de aanval. De Noor Breen zou het het langst volhouden, maar ook hij werd met de finish in zicht teruggepakt. In de sprint was het een verrassende naam die met de overwinning aan de haal ging, namelijk Halvorsen, renner van Team Joker.

Foto: Cor Vos