Peraud zet met finishen Vuelta punt achter carrière

Jean Christophe Peraud heeft zijn laatste koers als prof gereden. De ervaren Fransman sloot zijn loopbaan af met een der...

Peraud zet met finishen Vuelta punt achter carrière

Jean Christophe Peraud heeft zijn laatste koers als profrenner gereden. De ervaren Fransman eindigde de Ronde van Spanje als dertiende. "Ik ben uitgeput, maar ik heb enkele geweldige momenten mogen meemaken, zoals de overwinning van Pierre-Roger Latour."

"Daarnaast was mijn twaalfde plaats, net na de favorieten, op Lagos de Covadonga een geweldige herinnering. Het is mijn laatste race ooit, dus het is lastig om mijn emoties op te houden. Maar mijn lichaam zegt me dat dit de juiste beslissing is. Mijn laatste jaar was erg gecompliceerd, maar op deze manier (dertiende plaats, red.) wilde ik mijn carrière absoluut afsluiten."

Het hoogtepunt van Peraud in zijn loopbaan is de verrassende tweede plaats in de eindrangschikking in de Tour de France van 2014. Daarnaast werd hij Europees kampioen mountainbike en won hij een zilveren medaille op hetzelfde onderdeel tijdens de Olympische Spelen van Beijing. "Ik ben er trots op wat ik heb bereikt. De Olympische Spelen zijn de hoogtepunten van de sport en het is een eer dat ik een medaille kon winnen daar. Ik heb van één ding misschien spijt in mijn loopbaan en dat is dat ik nooit een Giro heb uitgereden." Dit jaar viel Peraud na een crash uit in de derde etappe, die het peloton naar Arnhem leidde.

Foto: Cor Vos