🎥 Pomtiedom... Vrouw laat hond uit tussen Giro-wielrenners en doet of er niks aan de hand is

De openingsrit van de Giro leverde een opvallende winnaar op, maar er gebeurde nog iets opvallends in de straten van Turijn...

wielrenner giro met hond erachter

Wie z'n geld (voor) gisteren op Jhonathan Narvaez als ritwinnaar had gezet voor de openimngsrit van de Giro is nu een rijk man of vrouw. De Ecudoriaan van INEOS versloeg tot ieders verrassing Tadej Pogacar in een groepje van drie - Maximilian Schachmann werd ook nog tweede voor Pogacar.

Zebrapad

Een paar kilometer voor dat opvallende sprintje gebeurde er misschien nog wel iets veel opvallenders. Nicola Conci van Alpecin-Deceunick reed met nog vijf kilometer voor het peloton en had een voorgift van z0'n dertig seconden.

Dat is niet heel erg veel, want een voortrazend peloton rijdt maar zo zestig kilometer per uur. Maar een vrouw die haar trouwe viervoeter even uitliet vond het genoeg om de straat even over te steken.

Ze gebruikt keurig en zebrapad, maar we vragen ons zeer af of het peloton geremd had... Hieronder kun je de beelden van Discovery+ terugkijken.

Rit van vandaag

Vandaag is het onmiddellijk klimmen geblazen in de Giro. De renners hebben voor de slotklim al het nodige hoogtemeters in de benen, want met nog zestig kilometer te gaan, gaat het eigenlijk alleen maar op en af. In de diepere finale zitten daarbij twee klimmen van derde categorie.

Maar het échte klimwerk begint op twaalf kilometer van de streep met de zware klim naar het befaamde Santuario Oropa, waar Tom Dumoulin in 2017 fraai won. Slaat Tadej Pogacar vandaag wel zijn slag?

Giro d'Italia
  • screenshot discovery+
  • discovery+