Colbrelli nieuwste aanwinst voor Bahrain-Merida

Sonny Colbrelli rijdt volgend jaar in dienst van Bahrain-Merida. Dat maakte het team vandaag bekend. Hij komt over van B...

Colbrelli nieuwste aanwinst voor Bahrain-Merida
  • Sonny Colbrelli Sonny Colbrelli

Sonny Colbrelli rijdt volgend jaar in dienst van Bahrain-Merida. De nummer drie van de jongste Amstel Gold Race tekent een contract voor twee seizoenen. De Italiaan heeft dit jaar vier zeges op zijn naam staan, waarvan drie in de afgelopen twee weken. 

"Ik ben erg blij dat ik me bij dit nieuwe team mag voegen. Direct na het ontstaan van dit team, werd er contact met me gezocht om me bij dit team te voegen. Ze geloven in mijn waarde en mij als renner, dus wil ik het vertrouwen graag snel terugbetalen met prachtige successen. Ik ga hard werken om daarin te slagen."

Manager Brent Copeland ziet een rol weggelegd voor Colbrelli als sprinter en klassiekerrenner. "Hij voegt een geweldige waarde toe aan ons team, niet alleen als sprinter, maar ook als renner voor de klassiekers. We geloven dat hij nog een stuk meer kan laten zien. Zijn enthousiasme en zijn opwindende manier van koersen zal iets extra's geven aan dit team." Eerder legde het nieuwe team al onder andere Vincenzo Nibali, Kanstantin Sivtsov, Manuele Boaro en Giovanni Visconti vast voor volgend jaar.

Foto: Cor Vos