Kruijswijk breekt linker sleutelbeen bij val op paaltje

Steven Kruijswijk heeft bij de val in de vijfde etappe in de Ronde van Spanje zijn sleutelbeen gebroken. Morgen keert de...

Kruijswijk breekt linker sleutelbeen bij val op paaltje
  • Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk

Voor Steven Kruijswijk zit de Ronde van Spanje er al in de eerste week op. De Brabander was met hoge verwachtingen afgereisd naar Spanje, maar een gebroken linker sleutelbeen gooit roet in het eten. "Het verloopt niet bepaald zoals we voor ogen hadden", baalt Addy Engels op de site van LottoNL-Jumbo. 

"De eerste aankomst bergop was al een domper", vervolgt Engels. "Gisteren ging het wat beter en waren we positief over het niveau dat Steven deze Vuelta nog zou kunnen halen. Deze valpartij is een enorme tegenvaller. Het klassement van Steven was ons hoofddoel deze ronde. Nu moeten we van plan veranderen. We hebben er pas vijf etappes op zitten, dus we krijgen nog even de tijd om aan dit scenario te wennen. We moeten nu kijken hoe we hiermee om moeten gaan. Er gaan zeker nog kansen komen, want we hebben een sterke ploeg."

Kruijswijk zelf baalt van het feit dat een paaltje hem de das omdoet in Spanje. "Mijn ribben en sleutelbeen doen veel pijn. Ik ben vol op dat paaltje gereden. Het is erg zuur dat ik de koers moet verlaten door een obstakel dat daar niet hoort te staan. Ik ga morgen meteen naar huis. Dit was, na de Giro, mijn tweede hoofddoel en ik baal er verschrikkelijk van dat ik op deze manier naar huis moet."

Foto: Cor Vos