Kruijswijk: "Voorbereiding op Vuelta gekopieerd van Giro"

Steven Kruijswijk liet Nederland op het puntje van de stoel zitten tijdens de Giro. Nu richt de Brabander zijn pijlen op...

Kruijswijk: "Voorbereiding op Vuelta gekopieerd van Giro"
  • Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk liet wielerminnend Nederland op het puntje van de stoel zitten tijdens de laatste Giro. Pas in het slotweekend moest hij zijn roze trui door een zware val in de afdaling van de Agnello afgeven. Nu richt de Brabander zijn pijlen op een podiumplek in de Vuelta.

Heb jij je zinnen gezet op de Vuelta?"Zeker. Na de Giro is dat het grote doel van het najaar."

Nog even terug naar de Giro. Had je zonder je val op de Agnello de roze trui gewonnen?"Dat is moeilijk in te schatten. Ik was een van de sterkste bergop, maar Nibali werd naar het einde toe ook steeds sterker. Je moet tot het einde je focus behouden en een foutje kan genoeg zijn om je hele klassement om zeep te helpen. Maar ik heb laten zien dat ik een grote ronde kan winnen en dat geeft vertrouwen voor de toekomst."

Wat verwacht je van deze Vuelta?"Ik hoop dat ik dezelfde vorm heb als in de Giro. Ik heb geprobeerd de voorbereiding voor de Giro te kopiëren, dus daar heb ik wel vertrouwen in. De grote vraag is of mannen als Quintana en Froome na drie weken volle bak de Tour en daarna de Olympische Spelen nog goed genoeg zijn om in de Vuelta die topvorm vast te houden. Voor mij was het een doelbewuste keuze om te kiezen voor de Giro en Vuelta en ik hoop dat die keuze goed uitpakt."Wieler Revue Vuelta 2016Lees het complete interview met Steven Kruijswijk in de Wieler Revue Vuelta Special. In dit nummer ook in een interview met de baas van de Vuelta Javier Guillén en een overzicht van alle etappes, alle ploegen en alle favorieten!

? Bestel hier het nieuwe nummer van Wieler Revue in onze webshop!