Sam Oomen: "Ik werd de gehele tijd aangevallen"

Sam Oomen bekroonde zijn debuutjaar met een prachtige eindzege in de Tour de l'Ain. Toch beseft hij dat het dubbeltje de...

Sam Oomen: "Ik werd de gehele tijd aangevallen"
  • Sam Oomen Sam Oomen

Sam Oomen bekroonde zijn uitstekende debuutjaar dit weekend met de eindzege in de lastige Tour de l'Ain. De Brabander kreeg nog wel een enerverende laatste rit voorgeschoteld, maar hield uiteindelijk een seconde over op nummer twee Bart De Clercq en nummer drie Pierre Latour. 

Vanzelf ging het absoluut niet voor de neoprof. "Het was een heel moeilijke dag en ik werd de gehele etappe aangevallen. Op een gegeven moment zat ik geïsoleerd op de Grand Colombier door de aanvallen. Ik zat iets achter de leiders op de top, maar ik kon terugkomen. De laatste twintig kilometer waren heel moeilijk, maar met het geluk aan mijn zijde wat betreft de bonificatieseconden wist ik met de kleinst mogelijke marge winnen. Ik ben heel opgelucht en verrukt dat ik de leiderstrui mee kan nemen naar huis."

Ook coach Arthur van Dongen had een wedstrijd gezien waar het dubbeltje ook de andere kant op had kunnen vallen. "Het was een thriller, die eindigde in een geweldige zege. Sam had het moeilijk op de Grand Colombier, maar hij kon terugkomen aan de kop van de koers. De verschillen op de meet waren extreem klein, maar het was genoeg voor de eindzege. Het is een geweldige prestatie van Sam en het team."

Foto: Cor Vos