HomeNieuwsSam Oomen klimt naar ritzege in zwaarste etappe Tour de l'Ain

Sam Oomen klimt naar ritzege in zwaarste etappe Tour de l’Ain

Sam Oomen heeft in de Tour de l'Ain de koninginnenrit naar zijn hand gezet. Hij kwam als eerste boven in Lélex, op de Mo...

Sam Oomen heeft in de Tour de l’Ain de koninginnenrit naar zijn hand gezet. Hij kwam als eerste boven in Lélex, op de Monts Jura.

De eerste van twee bergritten die de Tour de l’Ain traditioneel afsluiten stond vandaag op het programma. Tussen Natua en Lélex lagen vijf beklimmingen op de renners te wachten. Ook de slotklim naar Lélex was geen gemakkelijke.

Dat weerhield drie renners er toch niet van om de aanval te zoeken. Een Frans trio kwam maximaal drie minuten voor het peloton uit te rijden. Perrig Quemeneur (Direct Énergie) nam Rémy di Gregorio (Delko Marseille Provence KTM) en Pierre-Luc Périchon (Fortunéo-Vital Concept) met zich mee.

Zware finale

AG2R-La Mondiale nam de kop van het peloton, om het gat klein te houden met de vluchters. Zij hadden met Pierre-Roger Latour een klassementsrenner. Latour had gisteren al een poging gewaagd om de etappezege te pakken.

Vooraan moest Périchon de andere twee laten gaan. Maar ook zij waren snel een vogel voor de kat. De klassementsmannen gingen hier voor een optie op de eindzege. Daarbij zat geen Robert Gesink: de renner uit Varsseveld moest meteen lossen zodra het tempo in het peloton de hoogte in ging. Het was zijn eerste koers na blessureleed.

Een andere Nederlander die het wél goed deed, was Sam Oomen. Hij was de aangewezen kopman van Giant-Alpecin in de Tour de l’Ain. Samen met vier anderen nam Oomen de benen op de slotklim naar Lélex. Hij wist uiteindelijk in de sprint bergop de concurrentie uit het wiel te rijden. Zo wist hij zijn eerste zege bij de profs te boeken. Latour werd tweede, voor Bart de Clercq.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...