Van der Sande imponeert met sprintzege Tour de l'Ain

Tosh van der Sande pakte de etappezege in de Tour de l'Ain. In Montreal-la-Cluse ging hij Michael Schwarzmann en Anthony...

Van der Sande imponeert met sprintzege Tour de l'Ain
  • Tosh Van der Sande Tosh Van der Sande

Tosh van der Sande pakte de etappezege in de Tour de l'Ain. In Montreal-la-Cluse ging hij Michael Schwarzmann en Anthony Turgis vooraf in de sprint.

Er waren drie Fransen en een Zwitser te bekennen in de vroege ontsnapping. Fabien Grellier (Direct Énergie) toog erop uit met Florent Pereira (Roubaix Lille Métropole), Romain Combaud (Delko Marseille Provence KTM) en Lukas Spengler (Zwitserse selectie).

Het viertal kreeg maar een paar minuten ruimte van het peloton. Etixx-Quick Step nam net als gisteren de leiding in het peloton. Toen wisten ze met Matteo Trentin de ritzege te behalen, waardoor de Italiaan nu in de leiderstrui rond reed.

Zware finale

Er lag een slotcircuit op de renners te wachten, dat twee keer verreden moest worden. Voordat de renners Montreal-la-Cluse bereikten, werd de Côte de Cessiat beklommen. Vier kilometer aan gemiddeld zeven procent, dat kon voor verschillen gaan zorgen.

Pierre-Roger Latour was de eerste die wat probeerde. De jonge Fransman wilde zijn benen testen voor de Ronde van Spanje. Bergaf vatte het peloton hem weer bij de kraag, waarna Lotto-Soudal het tempo hoog hield voor Tosh van der Sande. Ook een aanval van Rudy Molard in de diepe finale had geen nut.

Het werd een sprint van een verkleind peloton. Daarin toonde Van der Sande zich de snelste. Eerder vandaag werd bekend dat hij één van de negen namen is die voor Lotto-Soudal de Vuelta rijdt.