Reijnen bewijst zijn waarde met ritzege Tour of Utah

Kiel Reijnen won de groepssprint in de vijfde etappe van de Tour of Utah. Hij versloeg Tao Geoghegan Hart en Alex Howes...

Reijnen bewijst zijn waarde met ritzege Tour of Utah
  • Alex Howes Alex Howes
  • Tao Geoghegan Hart Tao Geoghegan Hart
  • Kiel Reijnen Kiel Reijnen

Kiel Reijnen won de groepssprint in de vijfde etappe van de Tour of Utah. Hij versloeg Tao Geoghegan Hart en Alex Howes in Bountiful.

[video mp4="https://cdn.pijper.io/source/wieler-revue/source/wielerrevue/2016/08/Tour-of-Utah-Stage-5-Highlights.mp4"][/video]

Een etappe van bijna tweehonderd kilometer met een pittige finale stond de renners te wachten. Een groep van tien renners ging er echter bij de start vandoor. De belangrijkste naam voor het klassement in die groep was Edward Dunbar. De Ier van Axeon Hagens Berman stond op zes minuten en kon een gevaar vormen.

Prachtig vertrek

De renners waren vertrokken vanuit het prachtige Antelope State Island Park. Het schiereiland werd verlaten via een smalle weg die voor de ruime denkers iets weg heeft van de Passage du Gois. Het peloton nam rustig de tijd om het allemaal gade te slaan, waarna de kopgroep een gat van vier minuten had.

Op dat moment vond Jelly Belly van leider Morton het welletjes. Morton had de derde etappe gewonnen en kan een serieuze kans maken op eindwinst deze week. In volle finale lag in plaatselijke rondes twee keer de beklimming van Bountiful Bench te wachten op de renners. Dit bleek een serieuze beklimming.

De groep der favorieten sloeg uiteen en wist over de top van de laatste beklimming bij Edward Dunbar te geraken. Darwin Atapuma en Tao Geoghegan Hart dichtten het laatste gat. Achteraan de groep der favorieten ging Adrien Costa tijd verliezen. De 18-jarige merkte dat hij nog niet constant genoeg was op dit niveau. Een kleine halve minuut verlies was het resultaat.

Naar Amerikaanse traditie regende het vervolgens aanvallen in de finale kilometers in Bountiful. Toch werd de groepssprint niet ontlopen. BMC trok de sprint aan, maar kwam er met meerderen niet aan te pas toen Kiel Reijnen zijn sprint inzette. Vier renners zaten aan zijn wiel, maar konden er niet overheen komen. Net als vorig jaar wist Reijnen een ritzege te pakken in Utah, nu voor Trek-Segafredo.