Adam Yates met broer op herhaling in Spaanse klassieker

Adam Yates wil net als vorig jaar de Clásica San Sebastian winnen. Zijn broer Simon kan hem daarbij helpen. Ook starten...

Adam Yates met broer op herhaling in Spaanse klassieker
  • Afbeelding van Adam Yates Adam Yates

Adam Yates wil net als vorig jaar de Clásica San Sebastian winnen. Zijn broer Simon kan hem daarbij helpen. Ook starten Michael Albasini en Daryl Impey.

Het was een vreemd gezicht vorig jaar. Adam Yates kwam solo als eerste over de streep in San Sebastian. Maar hij wist zelf niet dat hij gewonnen had. Pas na de streep besefte de Brit het. Greg van Avermaet was namelijk ontsnapt, maar op de Bondako Tontorra gevloerd door een motor.

[video mp4="https://cdn.pijper.io/source/wieler-revue/source/wielerrevue/2016/07/Last-10-KM-Clásica-San-Sebastián-2015.mp4"][/video]

Dit jaar wil Yates op herhaling, om nu wel juichend over de streep te kunnen komen. De vorm is er, getuige zijn vierde plaats in de Tour de France, die hem gelijk de witte trui van het jongerenklassement opleverde.

Sterrenensemble

Afgelopen maandag pakte broer Simon zijn eerste zege bij de profs. Na een drie maanden durende schorsing keerde Simon Yates terug in de Ronde van Polen. Hij won deze week de Prueba Villafranca-Ordiziako Klasika en is dus ook in vorm.

Maar Adam kan niet alleen op zijn broer terugvallen. Ook Michael Albasini en Daryl Impey kunnen op een dergelijk parkoers geweldig uit de voeten. Zo werd Albasini tweede in Luik-Bastenaken-Luik achter Wout Poels. Ploegleider Neil Stephens hoopt op een herhaling van vorig jaar.

"Eén van de moeilijkste dingen in het wielrennen is het winnen", legt hij uit op de website van Orica-BikeExchange. "Maar het is nog moeilijker om een tweede keer te winnen. Ons wacht een moeilijke taak en we hopen een goed resultaat te behalen."

Hij benadrukte ook dat de helft van de ploeg met vermoeide benen uit de Tour zit. "Toch hebben we een sterke en gemixte groep renners waarmee we Adam en Simon Yates goed in de finale kunnen brengen. Ik denk alleen wel dat de veranderde finale een negatieve invloed heeft op onze kansen."

Luke Durbridge, Christopher Juul Jensen, Christian Meier en thuisrijder Amets Txurruka vervolledigen de ploeg.

Foto: Cor Vos