Ulissi enige kopman Lampre-Merida in San Sebastian

Diego Ulissi is de onbetwiste kopman in de ploeg van Lampre-Merida in de Clasica San Sebastian. De Italiaan hoopt zijn s...

Ulissi enige kopman Lampre-Merida in San Sebastian
  • Afbeelding van Diego Ulissi Diego Ulissi

Diego Ulissi is de onbetwiste kopman in de ploeg van Lampre-Merida in de Clasica San Sebastian. De Italiaan hoopt zijn succesvolle seizoen vervolg te geven in het Baskenland.

De Italiaan hoeft het kopmanschap niet te delen met Rui Costa. De Portugees bereidt zich voor op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en laat daarin de Baskische eendagskoers voor wat het is. Ulissi krijgt wel de broer van Rui Costa mee. De Wit-Rus Koshevoy, de Pool Niemiec en de Sloveen Pibernik zorgen voor het internationale gehalte van de ploeg.

Veeleisend

Met Bono, Mori en het talent Petilli krijgt Ulissi drie landgenoten mee. "We moeten de hele dag geconcentreerd rijden", aldus direttore sportivo Marco Marzano. "De Clásica is een van de meest veeleisende koersen in de World Tour. Het parkoers moet Diego liggen. We moeten hem bijstaan waar het kan." Eerder dit jaar won de Italiaan twee ritten in de Giro d'Italia, in Praia a Mare en Asolo.

Foto: Cor Vos