'Katusha strikt Deens megatalent'

Katusha heeft een gouden zaak gedaan. De Russische formatie strikte de Deen Mads Würtz Schmidt, de regerend wereldkampio...

'Katusha strikt Deens megatalent'
  • Mads Würtz Schmidt Mads Würtz Schmidt

Katusha heeft een gouden zaak gedaan met het oog op de toekomst. De Russische formatie strikte de 22-jarige Deen Mads Würtz Schmidt, de regerend wereldkampioen tijdrijden bij de beloften.

Nu het transferseizoen in volle gang is, komen er steeds meer geruchten naar buiten over vastgelegde renners. Ook Katusha roert zich op de rennersmarkt. Volgens Ekstrabladet heeft de ploeg zich versterkt met het megatalent Mads Würtz Schmidt. De Deen kroonde zich vorig jaar in Richmond tot wereldkampioen tijdrijden bij de beloften. Daar versloeg hij de Duitsers Maximilian Schachmann en Lennard Kamna.

Internationaler KatushaOmdat transfers pas vanaf 1 augustus bekend mogen worden, probeert Katusha-manager Vjatsjeslav Ekimov zich op de vlakte te houden. "Ik mag niets anders zeggen dan dat het een groot talent is. Hij heeft goede resultaten behaald en ik verwacht veel van hem." Ekimov bevestigt dat zijn team steeds internationaler wordt. "Het maakt niet uit of hij Deens of Scandinavisch is, we doen niet meer zo moeilijk over nationaliteiten. We beoordelen renners op wat we nodig hebben. En dat heeft deze renner."

Katusha liet verder weten dat het contract van Michael Morkov verlengd werd. De Deense hardrijder kwam in deze Tour al vroeg ten val en moest na enkele dagen afzien de strijd staken.