Mads Würtz Schmidt de sterkste in de beloftentijdrit

Mads Würtz Schmidt de sterkste in de beloftentijdrit
  • Mads Würtz Schmidt Mads Würtz Schmidt

Mads Würtz Schmidt is wereldkampioen tijdrijden bij de beloften geworden. De Deen van Team Coloquick zette al vroeg een uitstekende tijd neer. Nummer twee Maximillian Schachmann werkte zijn tijdrit ook vroeg af. De Duitser strandde op dertien seconden van Schmidt. De Duitsers hadden naast Schachmann nog iemand op het podium. De bronzen plak was namelijk voor Lennard Kamna.

Mads Würtz Schmidt was de eerste die een serieuze tijd neerzette. Dat het geen kleinigheidje was Würtz Schmidt van de troon te stoten werd gauw duidelijk. Eerder dit jaar won hij al de tijdrit in de Ronde van Denemarken en in 2011 pakte hij de gouden medaille op het wereldkampioenschap bij de junioren.

De Duitsers Maximilian Schachmann en Lennard Kamna kwamen nog het dichtst in de buurt van Würtz Schmidt. Opvallend is dat Kamna, vorig jaar wereldkampioen bij de junioren, wel in het tweede gedeelte reed en bijna twee jaar jonger is dat zijn kompanen op het podium.

Grote favoriet Ryan Mullen, vorig jaar nipt tweede, kon zijn favorietenrol niet waar maken. Mede door dat het weer iets onstuimiger was geworden. Ook Steven Lammertink kon niet meedoen om de medailles. De hardrijder die volgend jaar voor LottoNL-Jumbo uitkomt, eindigde op de veertiende plaats.