Transfers | BORA-hansgrohe bevestigt komst Sam Bennett en Danny van Poppel

Het komt niet bepaald als een verrassing, maar BORA-hansgrohe heeft de transfers van Sam Bennett en Danny van Poppel nu officieel bevestigd.

Bennett
  • Afbeelding van Sam Bennett Sam Bennett

Bennett keerde twee jaar geleden de Duitse ploeg juist de rug toe. Zijn terugkeer leidde er toe dat Patrick Lefevere, huidig manager van de Ier, zijn sprinter een veeg uit de pan gaf. De uitgesproken Belg liet het niet na om Bennett een mentaal zwak persoon te noemen. Bennett, die dit jaar zeven zeges boekte, is desondanks blij met zijn terugkeer. "Ik heb zes geweldige jaren gehad bij de ploeg en het was moeilijk om na 2019 te vertrekken. Ik had een nieuwe omgeving nodig voor mijn ontwikkeling en nu denk ik dat het de juiste keuze is om terug te keren bij BORA."

Twee jaar geleden had Bennett nog twee sprinters voor zich in de rangorde, namelijk Peter Sagan en Pascal Ackermann. Beiden zullen hun heil echter ergens anders gaan zoeken. "Ik ben klaar om thuis te komen", vertelt Bennett verder. "Als een leider, een rol die BORA-hansgrohe ook voor mij ziet weggelegd. Ik ben er klaar voor om de ploeg te leiden." Bennett krijgt met Ryan Mullen, Shane Archbold en Danny van Poppel de beschikking over een specifieke sprinttrein. "We hebben alle vier andere kwaliteiten en geloven erin dat we een sterke sprinttrein gaan vormen."

Van Poppel wordt helper

Met de komst van Van Poppel, die de voorbije seizoenen reed voor Intermarché-Wanty Gobert Matériaux, komt het aantal Nederlanders bij de Duitse ploeg op drie. Van Poppel is uiterst tevreden met zijn transfer. "Een nieuwe hoofdstuk in mijn loopbaan. Ik ben altijd sprinter geweest, maar ga me meer concentreren op de lead-out. Ik zal alles eraan doen om Sam te ondersteunen. Hij is niet alleen een van de snelste mannen in het peloton, maar ook een aardige gast. Ik zal nog veel moeten leren, maar heb al veel ervaring. Ik heb vertrouwen dat we succesvol zullen zijn."

Nieuws
  • Cor Vos