Sam Bennett wil ruzie met Patrick Lefevere achter zich laten: 'Heb twee fantastische jaren gehad bij QuickStep'

Patrick en Lefevere zijn twee verboden woorden bij de Ier, die verder bij QuickStep iedereen het beste gunt. Zo heeft hij mooie woorden voor Fabio Jakobsen.

sam bennett
  • Sam Bennett Sam Bennett

Ze gingen vorig jaar rollebollend over straat en er werd over en weer met modder gegooid. Het huwelijk tussen Sam Bennett en QuickStep, of beter gezegd Patrick Lefevere, eindigde in een vechtscheiding.

Bennett keerde terug naar BORA-hansgrohe. Daar wil het dit seizoen nog niet helemaal lukken vanwege fysieke malhuer in het voorseizoen. Een tweede plaats in de eerste etappe van de UAE Tour was het beste resultaat. Het Nieuwsblad sprak hem en vroeg hem naar z'n tijd bij QuickStep. Over de ruzie met Lefevere wilde hij niks kwijt, maar voor het overige kijkt hij met goed gemoed terug.

"Ik heb daar twee fantastische jaren gehad en heb ook met bijna iedereen van de ploeg een goede band. Als je twee jaar samen rijdt, maak je onderweg zoveel mee. Je moét wel vrienden worden. Dus als ik hen nu terugzie op de koersen, dan lachen we samen. Fabio Jakobsen heb ik na zijn zege in Kuurne meteen een berichtje gestuurd. De manier waarop hij met zijn zware crash is omgegaan, wow. Zo volwassen."

Met Michael Mørkøv had hij bij QuickStep de beste lead-out ter wereld, maar volgens de Ier komt het bij BORA-hansgrohe ook wel goed.

"Met Ryan Mullen, Danny van Poppel en Shane Archbold klikte het meteen in de UAE Tour. Vier keer op vier hebben ze mij daar afgezet voor de sprint. Ik ben tweede en derde geworden met een sprint van 1.200 watt, meer had ik niet in mij. Dat zegt alles over de kwaliteit van de lead out. Ik voel dat ik nog een paar weken nodig heb om mijn beste vorm te halen, maar ik zit er dicht tegen aan."