Patrick Lefevere opnieuw woedend op Sam Bennett: 'Ik ga hem terugpakken tot de stoom uit z'n oren komt!'

Deel zoveel van de oorlog tussen de manager van Deceuninck-QuickStep en de Ierse sprinter.

patrick lefevere
  • Deceuninck-Quick Step Deceuninck-Quick Step
  • Patrick Lefevere Patrick Lefevere

Een terugkeer zoals die van Mark Cavendish bij Deceuninck-QuickStep hoeven we over een paar jaar niet te verwachten van Sam Bennett. De Ier en Patrick Lefevere blijven elkaar namelijk uit de tent vechten. De laatste ontwikkeling in de soap is dat de Belgissche manager des duivels is op Bennett.

Dat komt omdat de sprinter namens Ierland komende zondag start op het EK wielrennen, terwijl hij al sinds mei niet meer in actie is gekomen voor z'n ploeg vanwege een (vermeende) blessure.

In Het Nieuwsblad blaast Lefevere stoom af. "Achter onze rug is hij naar de kinesist van Froome gegaan. Die zei: ‘train’ maar, tegen het advies in van onze dokter Yvan Vanmol. Yvan werkt 27 jaar voor onze ploeg en heeft dezelfde blessure gezien bij Boonen en Alaphilippe. Maar zijn diagnose telt blijkbaar niet."

Volgens Lefevere maakt de deelname van Bennett aan het EK deel uit van een juridisch steekspel. Het draait om een loonkwestie. "Het EK is een koers met vierduizend hoogtemeters. Het is gewoon truc!"

Als een renner langer dan drie maanden inactief is, mag de ploeg namelijk het loon halveren volgens de regelementen. "Wie mij kent, weet dat ik dat nooit doe. Jakobsen en tientallen andere renners ben ik vol blijven betalen, ondanks lange blessures. Maar hier handelt de renner ter kwader trouw: hij laadt geen trainingsfiles meer op. Hij wil zich niet laten opereren. En hij huilt aan de telefoon met onze dokter Philip Jansen", foetert Lefevere.

Voor de Belg is de kous hiermee dan ook zeker niet af. "Wat hij nu doet is en plein public met mijn kloten spelen. Hij heeft ook al een brief naar de UCI gestuurd om aan te klagen dat ik hem heb aangepakt in de media. Het zal niet werken. Ik ga hem terugpakken tot de stoom uit zijn oren komt."