Lindeman en Zeeman: "Onwerkelijk gevoel"

De aanslag in Nice hakt er stevig in. Merijn Zeeman en Bert-Jan Lindeman spreken van een onwerkelijk gevoel. "Bizar dat...

Lindeman en Zeeman: "Onwerkelijk gevoel"
  • Bert-Jan Lindeman Bert-Jan Lindeman

De aanslag gisteravond in Nice hakt er in het peloton stevig in, ook bij de Nederlandse formatie Lotto-Jumbo. Ploegleider Merijn Zeeman en renner Bert-Jan Lindeman spreken van een onwerkelijk gevoel. "Bizar dat mensen zulke dingen doen."

De Nederlandse equipe was aan het eten toen de ploeg het nieuws hoorde. "Het nieuws druppelt dan binnen. Het voelde heel onwerkelijk", zegt Merijn Zeeman tegen de NOS. "Wielrennen is dan even relatief."

Ook Bert-Jan Lindeman reageerde aangeslagen: "Het komt nu wel heel dichtbij. Bizar dat mensen zulke dingen doen. Toch is de Drent niet bang. "Nee, ik ben niet bang. Ik heb er weinig invloed op. Het enige wat ik vandaag kan doen, is zo hard mogelijk die tijdrit rijden."

Lindeman begrijpt de beslissing van de organisatie om de etappe door te laten gaan. "Wij moeten niet zwichten voor terreur." Zeeman zou het wel snappen mocht de etappe niet doorgaan. "Voor beide beslissingen valt wel iets te zeggen. Aan de ene kant moeten we niet zwichten voor terreur, aan de andere kant is dit wel een gebeurtenis om even bij stil te staan."