Kreuziger luistert nu wel naar ploegleider De Jongh

Roman Kreuziger blunderde in de vijfde etappe. Maar de rel binnen Tinkoff is inmiddels uitgesproken en opgelost, aldus p...

Kreuziger luistert nu wel naar ploegleider De Jongh
  • Roman Kreuziger Roman Kreuziger

Roman Kreuziger blunderde in de vijfde etappe door niet op zijn kopman Alberto Contador te wachten. Maar de rel binnen Tinkoff is inmiddels uitgesproken en opgelost, aldus ploegleider Steven de Jongh.

Vanuit de ploegleiderswagen schreeuwde Steven de Jongh in het oortje van Roman Kreuziger: wacht op Alberto Contador, hij rijdt op achterstand. Maar de Tsjech reed stug door en zei achteraf dat het te wijten was aan slechte communicatie.

Maar inmiddels is het relletje de wereld uit geholpen, volgens De Jongh. "Maar dat is gelijk na de wedstrijd uitgesproken", zegt hij tegen De Telegraaf. "Ik heb hem gezegd dat wanneer ik iets over de radio zeg, dat niet doe om hem te flikken. Hij heeft het prima opgepakt en daarmee was het probleem de wereld uit."

Inmiddels is kopman Contador uit de Tour gestapt en is Kreuziger de nieuwe Tinkoff-pion voor het algemeen klassement. De Tsjech staat op plek twaalf, op een achterstand van 1 minuut en 16 seconden.

"We zijn supergemotiveerd om hier nog etappes te winnen", vervolgt De Jongh. "Met Peter Sagan hebben we natuurlijk een favoriet voor het puntenklassement, Rafal Majka staat er goed voor in het bergklassement en Kreuziger kan op de ploeg rekenen om zo hoog mogelijk te eindigen."