'Kruijswijk verlengt contract bij LottoNL-Jumbo'

Steven Kruijswijk blijft langer bij LottoNL-Jumbo. De Brabantse klimmer verlengt zijn aflopende contract bij de Nederlan...

'Kruijswijk verlengt contract bij LottoNL-Jumbo'
  • Afbeelding van Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk blijft langer bij LottoNL-Jumbo. De Brabantse klimmer verlengt maandag op de eerste rustdag van de Tour de France in Andorra zijn aflopende contract bij de Nederlandse WorldTour-formatie, zo schrijft De Telegraaf.

Na zijn indrukwekkende optreden in de Giro d'Italia, die hij dankzij een val in de afdaling van de Colle dell'Agnello in extremis verloor, stonden diverse grote ploegen in de rij voor Kruijswijk. Met name Team Sky zou geïnteresseerd zijn, maar de Britse miljoenenploeg van manager Dave Brailsford lijkt nu dus naast het net te vissen.

Voordat Kruijswijk zijn jawoord (voor twee jaar) aan LottoNL-Jumbo gaf, moest er duidelijkheid zijn over de sportieve toekomst. Zo heeft Kroezwiek, zoals hij in Italië wordt genoemd, laten weten alleen te blijven als er versterkingen voor het hooggebergte worden gehaald. En dat hij zich in 2017 wederom op de Ronde van Italië mag richten. Beide wensen zouden zijn ingewilligd.

Gesink

Nadat LottoNL-Jumbo zich eerder al van de handtekening van Robert Gesink verzekerde, houdt de ploeg in ieder geval twee klassementskopmannen binnenboord. Over het speerpunt voor de voorjaarsklassiekers wordt intern nog gesproken. De keuze zou gaan tussen Sep Vanmarcke (de huidige kopman) en Lars Boom (nu rijdend bij Astana).