Terpstra via Vuelta naar WK

Niki Terpstra staat op 20 augustus aan het vertrek van de Vuelta. De Nederlander wil via deze ronde van het jaar doorsto...

Terpstra via Vuelta naar WK

Niki Terpstra staat op zaterdag 20 augustus aan het vertrek van de Vuelta a España. De Nederlander wil via de laatste grote ronde van het jaar doorstomen naar het WK in Qatar. "Daar moet ik weer goed in vorm zijn."

Niki Terpstra hoop aan het eind van deze Tour-maand weer te koersen. De Nederlander van Etixx-Quick Step kreeg last van zijn knieschijf nadat hij deze stootte tegen de leuning van de ploegbus. Daardoor moest hij opgeven in de Ster ZLM Toer en het NK laten schieten.

"Ik ga donderdag weer rustig een stukje fietsen en als dat goed gaat, wil ik zo snel mogelijk mijn trainingen weer uitbreiden", zegt de voormalig Nederlands kampioen tegen Radio 1. "Dan hoop ik eind juli de Ronde van Wallonië te kunnen rijden."

Ook de Grand Prix Pino Cerami (20 juli) staat in zijn agenda, allemaal om de weer op topconditie te komen. "De Ronde van Wallonië heb ik vorig jaar gewonnen, maar dat zit er dit keer niet in. Op het einde van het seizoen rijd ik de Ronde van Spanje, de Eneco Tour en de wereldkampioenschappen. Daar moet ik weer goed in vorm zijn."