Groenewegen: 'Les getrokken uit zaterdag'

Dylan Groenewegen staat vandaag opnieuw voor zijn eerste proef als sprinter in de Tour de France. Hij kon zich zaterdag...

Groenewegen: 'Les getrokken uit zaterdag'
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen staat vandaag opnieuw voor zijn eerste proef als sprinter in de Tour de France. De Nederlands kampioen kon zich zaterdag op Utah Beach niet in de sprint mengen. Een val van Michael Mørkøv hinderde de sprinter van Lotto-Jumbo.

Groenewegen stelt in een interview voor de etappe van vandaag geleerd te hebben van de eerste etappe: "We weten nu dat we echt samen moeten blijven, goed gegroepeerd", aldus de Amsterdammer. "We moeten ook eerder samen zitten. In de echte finale kun je elkaar minder opzoeken en niet goed opschuiven."

Rustdagje

De sprinter had gisteren gedacht een extra rustdag op de fiets te nemen. Zo ging dat echter niet helemaal. "Nee, het was zwaar", legde hij uit. "Dat klimmen, daar hou ik niet zo van. Ik heb het vrij rustig kunnen overleven, maar de finale was pittig. Ik had gisteren niet mijn beste dag, maar daar hoorde ik er meer over klagen. Dus het zal wel aan de snelheid hebben gelegen."

Over zijn ziekte eerder deze week is Groenewegen duidelijk: "Ik had gisteren niet veel power, maar voel me daarbuiten gewoon goed. Ik hoop dat het iets mindere gevoel aan die ziekte heeft gelegen. Dan moet het nu beter zijn."

Finale

Over de lengte van de etappe zit de Nederlands kampioen niet zo in. "Nee, dat kan ik normaal wel aan. En pas in de laatste vijftig kilometer zal er wat opgeschakeld worden." In volle finale zit een lange, aanslepende bocht naar rechts. Waar Groenewegen moet zitten, weet hij zelf al. "In derde, wellicht in vierde positie. Het mooiste zou zijn wanneer Robert Wagner nog voor me zit. Dan kan ik vanaf 200 meter aangaan." Ook als hij alleen komt te zitten, ziet hij nog kansen. "Dan moet ik gewoon in derde positie door de laatste bocht."