Contador met schrik vrij na valpartij

Gisteren kwam Alberto Contador akelig ten val in de eerste rit van de Tour de France, maar ondanks de crash lijken de ve...

Contador met schrik vrij na valpartij

Alberto Contador kwam gisteren door eigen toedoen ten val in de openingsetappe van de Tour de France. Zijn wiel schoof weg waardoor hij hard in aanraking kwam met een vluchtheuvel. Al vrij snel werd duidelijk dat El Pistolero geen breuken heeft opgelopen, maar de schrik zat er bij hem en zijn ploeg Tinkoff goed in. 

"De race was erg gespannen", kijkt Contador terug op zijn val. "Iedereen was aan het vechten om vooraan te rijden vanwege de sterke wind. Wij zaten heel goed gepositioneerd en waren bij de pinken, maar bij de bocht gleden een aantal renners weg en raakten de vluchtheuvel. Mijn voorwiel slipte weg en dat was denk ik ook het geval bij de andere rijders. We vielen, raakten de grond en gleden door. Vervolgens viel er een renner op me en die raakte mijn schouder."

"Nu moet ik koelen, een behandeling ondergaan met de Inbida machine en ervoor zorgen dat de ontsteking niet erger wordt. Ik heb schrammen over heel de rechterkant van mijn lichaam, van mijn enkel tot mijn schouder. Wat kunnen we eraan doen, dit is wielrennen. Je bereidt je maanden intens voor en vervolgens val je op de eerste dag van de Tour."