Groenewegen de beste in etappe door Limburg

De tweede rit in lijn in de Ster ZLM Toer werd een feest voor Dylan Groenewegen. De sprinter van Lotto-Jumbo kwam in Buc...

Groenewegen de beste in etappe door Limburg
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

De tweede rit in lijn in de Ster ZLM Toer werd een feest voor Dylan Groenewegen. De sprinter van Lotto-Jumbo kwam in Buchten als eerste over de streep.

 

Het was een déjà vu in het begin van de 210 kilometer lange rit van en naar Buchten. Wesley Kreder en Twan van den Brand trokken namelijk in de aanval. Met hen was Jaap de Man van 3M.

In het peloton was Lotto-Soudal voornamelijk aan het werk voor hun kopman André Greipel. Die had vorig jaar deze etappe gewonnen en was op zoek naar herhaling. Waar Niki Terpstra met een knieblessure opgaf, ging Greipel in de heuvelachtige zone in Limburg zelf in de tegenaanval. De Duitser reed kort weg van het peloton, met een groep van veertien man. Dat avontuur was echter van korte duur.

Regen

Hevige regenbuien teisterden het peloton in de heuvelachtige zone rond Camerig. Wout van Aert, de wereldkampioen veldrijden, was de volgende die zijn heil in een aanval zocht. Ook hij werd gegrepen. Een groep van drie renners had zich losgemaakt van de rest van het peloton, de voorsprong bedroeg meer dan twee minuten.

Wout van Aert had Peter Lenderink van het Rabo Developmental Team bij zich, evenals Sjoerd van Ginneken. Maar het trio werd onder controle gehouden door Lotto-Jumbo. Dat had niet alleen leider Jos van Emden om voor te rijden, Groenewegen wilde voor de ritzege sprinten.

Het peloton pakte het drietal terug en ging sprinten. Groenewegen bleek de snelste.