Gewilde Kruijswijk hoopt op akkoord met LottoNL-Jumbo

Steven Kruijswijk is een gewilde renner op de transfermarkt, maar zelf hoopt de renner van LottoNL-Jumbo bij de loterij/...

Gewilde Kruijswijk hoopt op akkoord met LottoNL-Jumbo
  • Afbeelding van Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk is een gewilde renner op de transfermarkt. Het contract van de Nederlander loopt af bij LottoNL-Jumbo, maar zelf hoopt Kruijswijk bij de loterij/supermarkt-formatie te blijven.

In een gesprek met Cyclingnews, terwijl Steven Kruijswijk het Bianchi-café in Milaan bezoekt, geeft hij aan dat hij graag bij LottoNL-Jumbo zou willen blijven.

"Mijn contract loopt ten einde, dus moeten we met de ploeg om tafel hoe zij de toekomst zien", aldus Kruijswijk. "Hopelijk vinden we een oplossing, maar er zijn natuurlijk ook andere teams geïnteresseerd nadat ik zo dichtbij winst was in de Giro. Ik moet zelf bekijken wat het beste voor me is."

"Ik wil erg graag een grote ronde winnen of op het podium geraken in de toekomst, dus moet ik in de meest ideale situatie terechtkomen om dat resultaat te behalen. Of ik terugkeer naar de Giro? Dat weet ik nog niet. Mijn gevoel zegt ja, maar dat ligt er maar net aan bij welk team ik volgend jaar rijd en wat daar de doelen zijn. Maar nu ik zo dichtbij de winst was, wil ik zeker terugkeren."

"Ik denk dat de ploeg ook gezien heeft dat wanneer je in een winnende positie zit en ik heb aangetoond dat ik in die positie terecht kan komen, je een sterker team nodig hebt. Helemaal wanneer het aankomt op de zwaardere ritten die bergop gaan. Alles heeft te maken met het budget, dus we moeten slim zijn. Met twee of drie extra klimmers in de ploeg met ervaring, zou dat al een stuk beter voor me zijn."