Orica gaat door én stopt

Sponsor Orica heeft het contract met de gelijknamige wielerploeg voor een jaar verlengd, maar benadrukt dat het tevens h...

Orica gaat door én stopt

Sponsor Orica heeft het contract met de gelijknamige wielerploeg voor een jaar verlengd. Maar de springstoffenproducent voor de mijnbouw benadrukt dat het zesde seizoen tevens het laatste sponsorjaar is.

Orica stapte in 2012 in het wielrennen als hoofdsponsor en naamgever van de ploeg Orica-GreenEDE. Het toen nieuwe Australische team - met Sebastian Langeveld, Jens Mouris en Pieter Weening in de gelederen - maakte haar debuut in de WorldTour.

"We zijn blij met de verlenging voor nog een jaar met Orica en kijken ernaar uit om resultaten boven verwachting te leveren", zegt teambaas Gerry Ryan. "Ze zijn een geweldige partner gebleken en we zullen er alles aan doen om het team nog sterker te maken."

Sinds 2012 behaalde de ploeg van Down Under grootse resultaten, met onder andere Milaan-Sanremo (Gerrans, 2012), Tour de Pologne (Weening, 2013), Luik-Bastenaken-Luik (Gerrans, 2014), Clasica San Sebastian (Adam Yates, 2015) en Parijs-Roubaix (Mathew Hayman, 2016) op de erelijst.