Driedaagse van West-Vlaanderen wordt eendagskoers

Driedaagse van West-Vlaanderen wordt eendagskoers

De eerste Belgische rittenkoers van het jaar zal vanaf volgend jaar een eendagskoers worden met de naam "Dwars door West-Vlaanderen", meldt Het Nieuwsblad. De koers zal op hetzelfde parkoers worden verreden als de laatste rit van de Driedaagse.

Het gaat niet om een tekort aan sponsoren, maar het organiseren van de koers is een last die te zwaar drukt op de huidige organisatie, verklaarde organisator Rik Goethals. "Secretaris Wim Mattheus had al te kennen gegeven te zullen stoppen in zijn functie, waardoor de taken nog maar eens herverdeeld moesten worden. Het kan soms wat van het goede teveel zijn. Daarom namen wij de beslissing een streep te trekken door onze driedaagse en ons te focussen op een ééndagswedstrijd. Onze aanvraag is ingediend bij de UCI. Wij willen graag een 1.BC koers worden, maar zullen het volgend jaar wellicht moeten doen met het label 1.1.”.

De start van de nieuwe koers zal op 5 maart 2017 plaatsvinden in Nieuwpoort en trekt dan via de Kemmelberg naar Ichtegem. De laatste winnaar van de Driedaagse van West-Vlaanderen was Sean De Bie. Hij rijdt momenteel in de Giro.