Korte reacties andere hoofdrolspelers Vlaanderen: Terpstra, Erviti, Kwiatkowski & Van Baarle

Korte reacties andere hoofdrolspelers Vlaanderen: Terpstra, Erviti, Kwiatkowski & Van Baarle

Wie had nu gedacht dat Imanol Erviti zo lang mee had kunnen gaan? En dat Dylan van Baarle misschien wel de sterkste koers uit zijn leven heeft gereden.De reacties van de andere hoofdrolspelers in de 100e editie Ronde Van Vlaanderen waren als volgt.

Imanol Erviti:   "Ik had nooit gedacht dat het mogelijk zou zijn om een plaats in de top tien te halen, of überhaupt een goed resultaat. Ik gaf  alles in de sprint. Ik dacht dat ik Van Baarle nog kon passeren voor de zesde plek, maar ik had behoorlijk last van krampen en kon de pedalen amper rond krijgen", zei Erviti tegen Wielerflits.

Niki Terpstra: "Tijdens de laatste maal Paterberg had ik niet de kracht meer om Cancellara te volgen. Ik zat tegen krampen aan en dat kleine laatste stukje miste ik net op de laatste helling, terwijl de Paterberg een klim is die me ligt".

Dylan Van Baarle: "Ik wist dat het erin zat. Toen ik op de Oude Kwaremont aanging samen met Stijn Vandenbergh, merkte ik dat ik goede benen had". Uiteindelijk werd de jonge Nederlander knap zesde en was daarmee de beste Nederlander. Zijn ploeg was in het weekend E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem geteisterd door ziekte.

Michal Kwiatkowski: "Het was niet echt mijn dag. Daarom besloot ik maar om nog voor de finale (Kwaremont en Paterberg) te anticiperen. Dat was een slimme zet dacht ik, maar op de Oude Kwaremont plafonneerde ik volledig. Het wiel van Sagan kon ik niet meer houden en later reed ook Cancellara langs me. Ik had niets anders kunnen doen vandaag, want ik was op. De anderen waren sterker".