Fabian Cancellara: 'Ik moet mezelf niets verwijten'

Fabian Cancellara: 'Ik moet mezelf niets verwijten'

Na de Ronde Van Vlaanderen reflecteerde Fabian Cancellara op zijn koers en daar concludeerde de Zwitser dat hij er alles aan heeft gedaan om voor een vierde maal De Ronde te winnen.

Met de valpartijen van Tiesj Benoot en de bijna voltallige BMC ploeg, waar Greg Van Avermaet het voornaamste slachtoffer was, was het een hectische koers zei Cancellara in een reactie na de finish, tegen Het Nieuwsblad. Met het uitvallen van deze favorieten werd er nog meer naar de Zwitser gekeken. "Op den duur was iedereen naar mij aan het kijken. Ik reed zo hard als ik kon in de finale. Op het moment dat Michal Kwiatkowski met Peter Sagan vertrok besloot ik te wachten. Ik wachtte iets te lang en wellicht heb ik daar de koers verloren. Wel hoopte ik nog dat de andere renners in de groep een hand toestaken om voor de overwinning te rijden, maar op een gegeven moment was ik aangewezen om alleen de achtervolging in te zetten. Daar kwam ik Sep Vanmarcke tegen en hoopten we samen alsnog de kloof te dichten op Sagan, maar dat slaagde niet."

Spartacus kon nog niet zeggen of hij blij was met het resultaat. "Op het einde mag ik misschien wel blij zijn. Ik was zo dicht bij het absolute record in De Ronde. Natuurlijk wilde ik hier voor een vierde maal winnen, maar ik moet mezelf niets verwijten. De voorbereiding was goed en Sagan was nu eenmaal sterker".

Volgende week staat Parijs-Roubaix op het programma, maar eerst denkt Cancellara aan herstellen. "Daar kan ik ok voor een vierde keer winnen, maar dat is volgende week pas. Eerst herstellen van deze wedstrijd", besluit Cancellara.