Gaimon: 'Cancellara beschuldigen niet mijn bedoeling'

Phil Gaimon heeft een verklaring naar buiten gebracht waarin de Amerikaan schrijft dat het niet zijn bedoeling was om Fabian Cancellara te beschuldigen van mechanisch dopinggebruik.

Cancellara

Dat staat te lezen op zijn website. "In Draft Animals herhaalde ik een gerucht dat al jaren ronddwaalt en ik heb het ook als gerucht gebracht. De mening die ik erover had heb ik nog steeds. Iedereen die het boek heeft gelezen zal zien dat het geen beschuldiging aan het adres van Fabian was", vertelt Gaimon.

Vorige week zorgde hij voor oproer in de wielerwereld doordat hij het verhaal rond Cancellara's zeges in 2008 (Milaan-Sanremo) en 2010 (Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix) en het al dan niet gebruiken van een motortje in de fiets opnieuw oprakelde.

"Zet een geweer op mijn hoofd en mijn standpunt blijft nog steeds hetzelfde", zegt Gaimon daarover. "Maar ik heb geen bewijs, dus men hoeft dit niet uit zijn verband te trekken."

Waar het boek dan over gaat? "Het verhaal dat ik wil vertellen gaat over het naleven van je droom. Hoe hard je moet werken om in de topwereld van het professionele wielrennen te komen en om er dan niets van te kunnen op het hoogste niveau. Het is mijn waarheid, het is het beste wat ik kon doen", aldus Gaimon. "Ik heb er veel tijd en emotie in gestoken en heb veel meningen die niet populair zullen zijn en mensen boos zullen maken."