Cancellara: 'Comeback van Boonen? Daar zal hij een goede reden voor hebben'

Fabian Cancellara was afgelopen weekend te gast in de Facebook Live van Sporza. De viervoudig wereldkampioen tijdrijden vindt het droevig dat er zoveel koersen worden afgelast en had een opvallend advies voor Tom Boonen.

Cancellara: 'Comeback van Boonen? Daar zal hij een goede reden voor hebben'

Naast oud-renner is Cancellara ook liefhebber, zo bleek. "Dat Sanremo niet doorging stemde me droevig", zei de Beer van Bern tegen Ruben Van Gucht. "Die wedstrijd idd e grote opener van het seizoen. De hele situatie, met al die afgelastingen, maakt me eigenlijk droef. Niemand weet of al die koersen uitgesteld of geannuleerd zijn en ik denk dat daar nog grote discussies over zullen ontstaan. Je ziet in het tennis dat er discussie ontstaat nu Roland Garros naar september is verplaatst."

'Parijs-Nice had moeten worden afgelast'

Op de vraag of het een goed idee is om de klassiekers in oktober te rijden, antwoordde Cancellara het volgende: "Of het een goed idee is de klassiekers in oktober te rijden? Renners zullen op dit moment gefrustreerd zijn, maar gezondheid komt op de eerste plaats natuurlijk. Als renner zou ik waarschijnlijk graag dan klassiekers rijden in oktober. Over 5 jaar zal niemand vragen op welke datum die of die klassieker gereden werd. Het probleem is de kalender. Er zijn zoveel economische en politieke factoren bij betrokken. Maar voor eendagswedstrijden is het misschien nog iets makkelijker."

"Ik denk eerst en vooral dat Parijs-Nice had moeten worden afgelast. Dat is een kwestie van je verantwoordelijkheid nemen. De ASO zal ook wel zo lag mogelijk wachten met de Tour af te gelasten, ook omdat de Tour heel belangrijk is voor Frankrijk en net als de Olympische Spelen ook iets positiefs kan zijn in deze moeilijke tijden."

Geen comeback

In het gesprek ging het ook over de geruchten rondom de mogelijke comeback van Tom Boonen. Cancellara is in ieder geval stellig over zijn eigen ambities: "Ik trapte gisteren nog 1.520 watt tijdens een fietstochtje, maar ik ga geen comeback maken. Iedereen moet zijn eigen beslissingen nemen en als Tom wil terugkeren, zal hij daar een reden voor hebben. Hij houdt van autoracen en ik hoor dat hij daar niet slecht in is. Misschien moet hij daar mee doorgaan, want als hij terugkeert naar de wielrennerij, kan hij meer kapotmaken dan wanneer hij gewoon zijn huidige leven aanhoudt."

Nieuws
  • Cor Vos