Greg Van Avermaet: 'Het hoort erbij'

Greg Van Avermaet: 'Het hoort erbij'
  • Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet

De grote Belgische favoriet Greg Van Avermaet werd gisteren door een ongelukkig valpartij vlak voor de Haaghoek uitgeschakeld voor de rest van het voorjaar. Hij zal ongeveer drie weken niet kunnen fietsen en pas over zes toch acht weken weer terug in koers zijn.

In een reactie tegen Het Nieuwsblad zei Greg Van Avermaet het volgende: "Je weet dat dit kan gebeuren, het hoort erbij. Alleen had ik het helemaal niet verwacht. Een ploeggenoot van mij reed tegen het wiel van degene die voor hem reed en daar zat ik vlak achter, omdat hij me naar voren wilde rijden richting de Haaghoek. Het is ambetant, want dit is juist de periode dat ik wil scoren en ik was goed in vorm. Wel probeerde ik nog op te staan en de koers te hervatten maar bij een breuk gaat dat gewoon niet. Dat is simpel. Nu kan ik Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race wel vergeten".

De teamarts zegt dat de Belg vermoedelijk pas over drie weken weer kan fietsen en over zes weken weer in competitie terug kan keren. "Van Avermaet brak zijn rechtersleutelbeen en hij liep schaafwonden op over zijn hele lichaam. Een geluk is dan nog dat hij geen hersenschudding heeft opgelopen. Greg zal zo snel mogelijk geopereerd worden".

Ook Michael Schär van BMC werd naar het ziekenhuis afgevoerd. Taylor Phinney en Daniel Oss konden wel hun tocht voortzetten.