Westra: "We laten zo dertig seconden liggen"

Westra: "We laten zo dertig seconden liggen"

Lieuwe Westra heeft het eindklassement van de Driedaagse De Panne in zijn hoofd. De Fries werd al tweemaal tweede in de Belgische rittenkoers, maar hij wil nu de zege. "Ik wilde niet op een counter van Kristoff lopen."

In 2011 en 2012 moest Lieuwe Westra genoegen nemen met plek twee in het eindklassement van de Driedaagse De Panne. Dit jaar moet de eindzege voor de Fries van Astana zijn en gisteren pleegde hij een kleine coup.

"Op Tenbossestraat viel ik aan", zegt Westra op zijn eigen website. "Ik had vooraf al tegen Luke Rowe al gezegd dat ik hier zou aangaan en als hij mee wilde hij mijn wiel moest kiezen. Dat deed hij ook en verder kregen we Alexander Kristoff mee. Toen ik achterom keek, zag ik wel dat bij beiden de bekken vol open stonden. Ik zag mijn ploeggenoot Alexey Lutsenko in de verte aankomen en daar wachtte ik toen op."

"We draaiden goed samen met zijn vieren en de voorsprong met het peloton bleef redelijk gelijk. Met Kristoff had ik al een afspraak gemaakt dat we rond zouden draaien en zoveel mogelijk tijd zouden pakken. Dat hij dan de etappe zou winnen is dan niet erg, want ik wil voor het algemeen klassement gaan en in de tijdrit moet ik hem wel kunnen verslaan."

"Verder zeggen ook veel mensen waarom ik niet eerder aanviel. Nou, dat komt omdat ik geen zin had om op een counter te lopen en dan zo 10 seconden weg te geven aan Kristoff. Ik kom hier om een goed klassement te rijden en helaas raken we in de laatste drie kilometer nog 30 seconden kwijt. Anders is het algemeen klassement redelijk beslist. Nu kan er nog van alles gebeuren en als Tony Martin een super tijdrit fietst en onderweg nog wat seconden pakt dan wordt het erg spannend."