Geraint Thomas over ontketende Pogacar: 'Bwwrrrrrr, jeeeepers man, kon 'm alleen maar zeggen dat ik heel moe was!'

Geraint Thomas kon het wiel van Tadej Pogacar maar nauwelijks houden in de Giro-etappe van vandaag. Na afloop sprak de Welshman er op zijn bekende humoristische wijze over. Hij was vol bewondering voor de Sloveen. 

tadej pogacar in een bocht

In de Giro stond vandaag op papier een sprintetappe op het programma, maar als Tadej Pogacar deel uitmaakt van het peloton, dan weet je het nooit. De rozetruidrager (met paarse broek erbij..) greep een klimmetje vlak voor de finish aan om er nog eens even een snok aan te geven.

Bwwrrrrrrr

Hij reageerde op Mikkel Honoré van EF Education-EasyPost, maar de Deen was al vrij snel gezien. Alleen een veteraan kon mee met Pogacar: Geraint Thomas. Maar de Welshman had alle moeite om Pogi bij te houden. Zelfs in het wiel moest hij bijna laten gaan.

Na de koers deed hij zijn verhaal bij Eurosport en leerde hij ons een paar nieuwe kreten, die je alleen zult zeggen als je net met een ontketende Tadej Pogacar op pad bent geweest...

"Bwwrrrrrrr, dit was niet het plan..., haha. Ik wilde gewoon uit de problemen blijven. Eerst waren de jongens van de ploeg geweldig. Thymen (Arensman, red.) reed een mooi tempo op de klim. Toen zag ik dat Honoré er vandoor ging, en toen, ja haha, ging Pogacar... Ik dacht: dan kan ik net zo goed ook gaan."

Jeeeepers

Hij wist naar het wiel te rijden. Daar bleek Pogi flink huis te houden. Thomas had er een mooi Brits woord voor. "Maar jeeeepers man, hij was goed... Ik kon 'm alleen maar zeggen dat ik aardig moe was in een paar woordjes, haha. Pfffff, ik probeerde gewoon z'n wiel te houden en probeerde een beurtje te doen, maar poeh, dat ging maar net.

Uiteindelijk werden de twee bijgehaald door het peloton dat de sprint voorbereidde. Maar was was het mooi om te zien: twee klassementsrenners die erop uittrokken in een vlakke etappe. Heerlijk!