Tjallingii: "Heel gaaf dat ik weer deel uitmaakte van de kopgroep"

Tjallingii: "Heel gaaf dat ik weer deel uitmaakte van de kopgroep"

Maarten Tjallingii zat, samen met Jan Barta en Matteo Bono, voor het derde opeenvolgende jaar in de kopgroep. Het lag al in de planning van de Fries om weer deel uit te maken van de lange ontsnapping. Uiteindelijk finishte de de 38-jarige Tjallingii als 99ste in zijn laatste Milaan-Sanremo.

"Heel gaaf dat ik weer deel uitmaakte van de kopgroep", liet Tjallingii na afloop weten. "De kopgroep had een ideale samenstelling. We waren met elf man en draaiden goed rond. Ik ben nooit zo fris aan de Cipressa begonnen als vandaag. Het is mooi voor onze ploeg als er iemand op kop rijdt en ik vind het leuk om dat te doen. Dit was mijn laatste Milaan-Sanremo. Het was mooi weer en ik zat erbij. Daar ben ik blij mee."

LottoNL-Jumbo was met twee man vertegenwoordigd in de voorste groep na de Poggio. Sep Vanmarcke en Enrico Battaglin maakten deel uit van de groep der favorieten, maar mochten nooit aanspraak maken op de overwinning. "Ik moest op de Poggio even een voetje aan de grond zetten in de bocht. Dat kostte veel kracht. Ik zat er bovenop nog wel bij, maar ik had daar heel veel energie verspeeld. Ik had niet meer genoeg over om mee te sprinten." Vanmarcke was met een 24ste plaats de beste namens de gele brigade.