Kommer en kwel bij Israel-Premier Tech, hele ploeg start niet in Ronde van Vlaanderen: 'Begrafenisstemming aan ontbijttafel' 

Bij Jumbo-Visma hebben ze pech met de situatie Wout van Aert, maar dit slaat alles...

sep vanmarcke
  • Israel - Premier Tech Israel - Premier Tech

Bij Jumbo-Visma zullen ze niet al te vrolijk zijn nadat Wout van Aert ziek werd en zijn deelname aan de Ronde van Vlaanderen zeer onwaarschijnlijk is, maar zij hebben nog toppers als Christophe Laporte en Tiesj Benoot klaarstaan. Bij Israel-Premier Tech is het een ander verhaal. De ploeg heeft na woensdag nog maar twee fitte renners over en zegde af voor de Hoogmis.

Ploegleider Dirk Demol vertelt aan Sporza. "Ik kan een enorm lange lijst renners opnoemen die ofwel in de lappenmand liggen na val ofwel ziek in bed liggen. Voor de Ronde had ik nu nog slechts twee fitte renners over. Wij hebben contact opgenomen met de organisatoren en onze situatie uitgelegd. Starten in Antwerpen is dus niet aan de orde."

Dat betekent ook dat Sep Vanmarcke niet aan de start zal staan. Hij is wel één van de twee fitte renners, maar wedstrijdfit is hij ook totaal niet. De Belg werd in het voorseizoen andermaal achtervolgd door pech door liefst drie keer ziek te worden. Woensdag zag hij z'n halve ploeg ziek afmelden. "Het was een begrafenisstemming toen we het nieuws aan de ontbijttafel vernamen. Het is niet grappig meer."

Daar kan nu dus dit nieuwe dieptepunt aan worden toegevoegd. Demol en Vanmarcke hopen dan nog maar (tegen beter weten in misschien) op Roubaix. "Ik hoop dat we in Parijs-Roubaix weer op volle getalsterkte staan wat betreft onze 'kasseirenners'. We moeten nu door deze enorm zure appel bijten, maar hopelijk komen we sterker terug uit deze zwarte periode", aldus Demol.

Nieuws
  • Cor Vos