Nibali wil blok smeden tegen sprinters in Sanremo

Nibali wil blok smeden tegen sprinters in Sanremo

Vincenzo Nibali dringt er bij andere favorieten voor Milaan-Sanremo op aan om vooral agressief te koersen in de finale. De Italiaan wil op die manier een massasprint vermijden, maar daarvoor heeft hij wel de hulp nodig van renners als Peter Sagan, Greg Van Avermaet en Fabian Cancellara. Dat zegt Nibali in een uitgebreid interview met La Gazzetta dello Sport aan de vooravond van La Primavera.

"De eerste editie van Milaan-Sanremo die ik mij herinner was die van 1991, waar Claudio Chiappucci op de Turchino aanviel en op de Poggio Rolf Sorensen eraf reed." Het is dezelfde wijze waarop Nibali wil winnen, maar hij zal zijn aanval wel later plaatsen. In het interview geeft Nibali een hint dat zijn demarrage eerder op de Poggio zal plaatsvinden dan op de Cipressa.

"Er is altijd een risico dat tachtig procent van de sprinters de Poggio overleeft en dan heb je meestal een massasprint op de Via Roma. Ik rijd deze wedstrijd omdat het een prachtige koers is. Daarnaast willen mijn fans en mijn ploeggenoten graag dat ik aan de start kom. De Cipressa is wellicht te vroeg om een aanval te plaatsen, maar we moeten het de sprinters wel zo moeilijk mogelijk maken. In 2014 zou ik samen met Peter Sagan aanvallen, maar hij werd teruggeroepen door zijn ploegleiders. Ik hoop dat hij nu gewoon durft aan te vallen."