Cummings soleert naar zege in Tirreno-Adriatico

Cummings soleert naar zege in Tirreno-Adriatico

Steven Cummings kroonde zichzelf tot winnaar van de vierde etappe van Tirreno-Adriatico. De Brit van Dimension Data kwam solo over de streep in Foligno. Salvatore Puccio (Sky) werd tweede, voor Natnael Berhane (Dimension Data). Zdenek Stybar (Etixx-Quick Step) blijft in de blauwe leiderstrui. Morgen is normaal gesproken zijn laatste dag als leider van het klassement, met de aankomst bergop op Monte San Vicino.

Vier renners in de vroege vlucht vandaag: Ricardo Vilela (Caja Rural-Seguros RGA), Valerio Conti (Lampre-Merida), Cesare Benedetti (Bora-Argon 18) en Francesco Manuel Bongiorno (Bardiani-CSF) kleurden de eerste uren van de koers.

 

Vervolgens lieten Bongiorno en Conti hun medevluchters bergop achter. Op de eerste beklimming van de Montefalco versnelde Conti, waarop Bongiorno geen antwoord had. Conti werd als laatste vluchter gegrepen, op dertig kilometer van de streep. Cancellara leidde het peloton op de laatste beklimming van Montefalco. In de laatste kilometer bergop versnelde Ulissi, maar hij kon niet loskomen van de grote groep.

Na de afdaling van de laatste beklimming volgde een ongecontroleerde tocht richting de eindstreep. Matteo Montaguti (AG2R-La Mondiale), Salvatore Puccio (Sky) en Steven Cummings (Dimension Data) kwamen weg. Op drie kilometer van de streep demarreerde Cummings vooraan. De achtervolgende groep en het peloton kwamen er niet meer aan. Het is voor de Brit zijn eerste seizoenszege, in zijn eerste koers van het seizoen.