Nieuwe Wieler Revue: Marcel Kittel, Chris Froome en Roompot-Oranje Peloton in Oman!

Nieuwe Wieler Revue: Marcel Kittel, Chris Froome en Roompot-Oranje Peloton in Oman!
  • Chris Froome Chris Froome

In het maartnummer van Wieler Revue uitgebreide interviews met Marcel Kittel en Chris Froome en volgden we Roompot-Oranje Peloton in Oman!

Ook praten we met Chris Froome. De Brit gaat iets proberen wat sinds Miguel Indurain in 1992 geen enkele renner meer (op legale wijze) is gelukt: twee jaar op rij de Tour de France winnen. Voor de Sky-renner staat, zelfs in een olympisch jaar, alles is het teken van het geel. "De Tour blijft de heilige graal van het wielrennen."

Daarnaast togen we naar de zandbak van Oman om daar in het spoor van Roompot-Oranje Peloton de opmerkelijke rittenkoers te volgen. Als beloning voor een sterk eerste jaar werd de Nederlandse ProContinentale ploeg uitgenodigd voor deelname aan de Tour of Oman. Wieler Revue volgde de oranje brigade op de voet in het Midden-Oosterse land. "De Tour of Oman is een ideale voorbereidingskoers op het voorjaar."

Verder in dit nummer: een terugblik op de carrière van Sven Nys, duiken we dieper in de wereld van mechanische doping, leggen we tien vragen voor aan wereldkampioen Jens Dekker, leren we de wielerpassie van Evert ten Napel kennen en maak je kans op prachtige prijzen met onze voorjaarspuzzel!

? Bestel hier de nieuwste Wieler Revue in onze webshop!