Millar: "Dumoulin nieuwe grote man voor grote rondes"

Millar: "Dumoulin nieuwe grote man voor grote rondes"

Volgens oud-renner David Millar hebben we momenteel te maken met de beste generatie ronderenners ooit. De Brit heeft nog nooit zoveel coureurs gezien die een van de drie grote rondes kan winnen. "Grote rondes zijn nu een stuk leuker dan ik in een hele lange tijd gezien heb."

In een interview met Cycling Weekly verklaart David Millar dat we momenteel naar de beste generatie klassementsmannen in een drieweekse ronde kijken.

"Dit is de beste generatie met grote ronde-renners die we ooit hebben gezien", aldus Millar. "Met Chris Froome, Vincenzo Nibali, Alberto Contador, Nairo Quintana, Ryder Hesjedal en Alejandro Valverde hadden we niet minder dan zes winnaars van een grote ronde aan de start van de Tour de France 2015. In mijn historie van het kijken naar sport, heb ik dat nog nooit gezien."

Dumoulin

Millar gelooft er ook in dat Tom Dumoulin op termijn mee kan doen om de hoofdprijs in een grote ronde. "Tom Dumoulin en Geraint Thomas komen er aan. In mijn ogen, na het zien van de voorbije Vuelta a España en de manier waarop hij daar heeft gepresteerd, is Dumoulin de nieuwe grote man voor het het werk in de grote rondes. Hij maakt nu de klassieke groei door, door niet direct voor de Tour te kiezen deze zomer. Hij heeft een knappe kop en weet hoe hij zich moet focussen, wat te zien was in de voorbije Vuelta en we ook gaan meemaken in de Giro van dit jaar."

Voor de komende Tour de France voorspelt Millar een (niet verrassende) naam: Chris Froome. "Grote rondes zijn nu een stuk leuker dan ik in een hele lange tijd gezien heb. Voor de komende Tour denk ik overigens dat Froome wint, al zou het goed zijn om Contador zijn carrière te zien eindigen met een knaller."