De 9 momenten van Wout Poels

De 9 momenten van Wout Poels
  • Afbeelding van Wout Poels Wout Poels

Wout Poels is de eerste Nederlander die voor Team Sky rijdt. In zijn eerste jaar voor de Britse ploeg haalde hij zowel persoonlijk als teamsucces. Een terugblik op het wielerjaar 2015, samengevat in dé 9 momenten van Poels. "Het voelt fantastisch om onderdeel te zijn van de Tour-zege van Chris."

1. EERSTE WERKDAG VOOR TEAM SKY, 1 JANUARI

"Mijn eerste jaar bij Team Sky is goed bevallen. Vorig jaar augustus heb ik tijdens de Ronde van Polen de knoop doorgehakt en de keuze voor Sky gemaakt. Uiteindelijk duurde het tot na de Vuelta a España voordat ik mijn handtekening onder het contract zette. Op het eerste trainingskamp voelde ik me meteen thuis. In het begin zoek je de nieuwe jongens - Andrew Fenn, Leopold König, Elia Viviani en Nicolas Roche - op, maar eenmaal op trainingskamp krijg je meer contact met alle renners. Omdat ik in de rondewerk-selectie van Sky zit, trek je wel vaak met dezelfde jongens op. Ik ben ook niet de moeilijkste, ik kan met iedereen wel goed opschieten.

Het is een superploeg om voor te rijden. In eerste instantie keek ik er wel een beetje tegenop, omdat van buitenaf alles erg gecontroleerd lijkt. Maar nu ik een jaar voor Sky heb gereden, moet ik zeggen dat het best meevalt. Het is toch geweldig als je als topsporter het allerhoogste niveau wilt bereiken, je een ploeg hebt die je daar alle mogelijkheden tot biedt. Als ik bijvoorbeeld een tijdritfiets nodig heb, dan komen ze deze bij wijze van spreken nog afleveren in mijn woonplaats Meerlo ook!"

 

Jaaroverzicht 2015In het Wieler Revue Jaaroverzicht 2015 (148 pagina's) lees je de andere 8 momenten van Wout Poels.

Daarnaast de de wijze levenslessen van Thomas Dekker, het turbulente jaar van Vincenzo Nibali, de visie van Maarten Ducrot en de 7 gezichten van Tom Dumoulin.

? Bestel hier het nieuwe nummer van Wieler Revue!